in

Dark Chocolate Granola Bar

Nak tahu apa beza granola bar dekat supermarket dengan granola bar OCOC?

Granola bar di kedai kebanyakannya tinggi gula.

Tinggi karbohidrat dan kurang fiber.

Kalorinya lebih tinggi dan ada pemanis tiruan.

Berbeza dengan granola bar OCOC ni yang bukan sahaja sedap.

Bahan-bahan yang digunakan bertaraf premium untuk khasiat maksimum.

Penuh khasiat,

80% dark chocolate, oat, chia seeds, vanila, kekacang, madu asli dan buahan kering.

Tinggi protein dan fiber serta rendah gula sebab guna gula kelapa.

Bagus untuk kawal berat badan.

Kawal kolesterol untuk kesihatan jantung serta kawal gula dalam darah.

Sesuai dimakan sebagai snek ketika diet atau snek harian.

APA SEBENARNYA KELEBIHAN DARK CHOCOLATE? BACA DI SINI

Cer cari mana bahan tak baik bersembunyi?

Jawapannya TIADA.

Sebab semua bahan dalam granola bar OCOC ni elok kejadiannya.

Snek terbaik untuk energy booster. Mood booster dan brain booster.

Bukan sekadarkan puaskan tunas rasa.

Tapi nak puaskan OTAK dengan tubuh badan sekali.

Snek mengudap anti-naik berat.

Boleh dimakan begitu sahaja. Terasa cacao asli menusuk ke dalam OTAK.

Boleh guna untuk coklat masakan. Nak bubuh topping.

Snek wajib pegi travel. Mudah.

Cacao memang sentiasa dicari.

Terima kasih kepada kandungan flavonoidnya yang tinggi.

Dijuluki supercacao. Sedap pula tu.

Granola bar OCOC ada 80% cacao asli. Paling power untuk OTAK.

Bila ambil sumber cacao. Bantu keluarkan hormon bahagia.

Tingkatkan endorphin. Lega stres. Minda tenang. Mood terangkat.

Flavonoid galakkan penghasilan nitrik oksida dalam lapisan sel.

Bantu relakskan saluran darah.

Redakan tekanan darah.

Bantu tingkatkan sensitiviti insulin untuk risiko rendah diabetes.

Nak banding dengan white chocolate dan milk chocolate.

Dark chocolate paling tinggi khasiat. Ada 3 kali ganda antioksida.

Lebih tinggi percentage cacao, lagi tinggi flavonoid.

Ini berdasarkan kajian oleh graduan Harvard University.

Penggemar dark chocolate punyai 36% risiko rendah kematian awal.

Kaji selidik turut dibuat ke atas mereka yang berumur 100 tahun ke atas.

Dark chocolate telah menempa nama dalam kurangkan risiko penyakit strok.

Diabetes type II. Dan juga penyakit hati.

Risiko strok dikurangkan sebanyak 39%.

Manakala kajian ke atas peserta lelaki di mana risiko diabetes berkurang sebanyak 35%.

Kajian dibuat ke atas peserta yang ambil dark chocolate 2 ke 3 kali dalam seminggu.

Juga menunjukkan 32% rendah risiko untuk terkena artery calcification.

Iaitu kondisi lemak dan kolesterol berkumpul dalam saluran arteri.

Mengakibatkan pengerasan. Bila keras, tersumbat.

Rahsia ni orang putih dah lama tahu.

Dia orang dok bagi kat anak anak. Dia orang pun buat.

Kajian sains pasal kemahiran berkait nombor dan formula.

Banyak temui kesan minum dark chocolate ke atas kemahiran Matematik.

Siapa penggemar dark chocolate?

Cer angkat tangan.

Susah sangat cari dark chocolate granola bebas bahan pemanis sintetik.

Bebas dari pewarna. Bebas dari pengawet.

Macam coklat begini susah nak cari yang kita yakin halal.

Ada jer benda yang tak halal dimasukkan. Akibatnya, diri rasa was was.

Ada jer bahan bahan bahaya penyebab diri merana.

Contoh macam yang tengah dok viral sekarang. Kena banned di Malaysia.

Ada satu jenama aiskrim ni. Mula huruf H.

Ada yang dah termakan? Kenapa kena banned?

Sebab ada bahan bersifat karsinogenik ethylene oxide (ETO) dalam aiskrim tu.

ETO ni orang guna dalam semburan serangga perosak.

Sifatnya karsinogenik. Mutagenik dan repro-toksik.

Kesannya gerun. Bila terdedah. Termakan kerap.

Penyebab kanser limfoma. Leukemia.

Akibatkan masalah pernafasan. Masalah kesuburan.

Kerap muntah. Pening. Sistem imun lemah.

Tak cara dah bab elok ke tak. Orang ajak. Kita pergi.

Orang bagi kita ambil. Orang makan kita pun pulun sama.

Jadi saya fikir apakata buat formula sendiri. Berbekalkan ilmu yang dipelajari.

Buat sendiri senang. Semua asal buat untuk keluarga.

Tambah dengan chia seed. Anti naik berat. Supernuts badam dengan kuaci.

Supercacao 80% dark chocolate. Madu antimurung.

Terangkat OTAK. Oat, kranberi dan. Manisnya datang dari gula kelapa asli.

KENAPA GULA KELAPA? BACA DI SINI

Baru terangkat macam ni.

Bab khasiat tak yah cerita. Adalah produk keluaran Muslim yang capai standard.

Yang bukan produk luar. Boleh makan tanpa was was.

Silalah.

DARK CHOCOLATE GRANOLA BAR

DARK CHOCOLATE GRANOLA BAR

DARK CHOCOLATE GRANOLA BAR\

 

#DrRizal

Leave a Reply

Sembelit? Cuba Jus Ni

Kentang Goreng? French Fries? Ada Apa Dengannya?