fbpx

PERHATIAN: Pensyarah, Surirumah, Orang Bisnes, Brain Hackers!

Susah Fokus? Asyik Lupa? Performance Menurun?

Pertama di Malaysia, Teknik Yang Terbukti Berkesan Bagi Meningkatkan Prestasi Otak Sebanyak 35% Dalam Masa 27 Minit dan Speed Otak 9X Dari Sebelum Ini

NeuroHealth (sebelum ini dikenali sebagai OCOC Online) telah disertai oleh 1278 Orang Brain Hackers dan anda adalah orang seterusnya. Selamat datang.

As seen on:

Daripada: Dr Rizal Abu Bakar
Kuala Lumpur, Malaysia


Bayangkan anda sedang shopping online.
Tengah scroll periuk masak baru.
Ada dua brand dalam short list.


Brand A vs Brand B.
Anda pilih brand A.
Barang sampai.

Ternyata periuk A tidak seperti yang digambarkan.
Kualiti tak bagus. Kecewanya.


Seminggu kemudian anda nak beli periuk baru.
Scroll lagi di apps.
Nampak menarik yang ini.
Klik beli!

Anda beli periuk brand A lagi! 
Cuma design berbeza sikit.
Bila barang sampai, kualiti sama. 
Tak puas hati!

Gambar Hiasan Semata-Mata

Bayangkan, anda nak pergi ke rumah kawan.
Kawan beritahu sampai di simpang, pusing kanan.
Anda tersalah pusing kiri!

Dan ini bukan kali pertama.
Sudah berkali-kali.
Masih pusing kiri?

Pernah alami?

Kenapakah susah belajar dari kesilapan masa lalu?

Jawapannya ada pada CEO of The Brain.

Ada satu bahagian otak.
Namanya Pre Frontal Cortex (PFC).

PFC ini terletak di bahagian depan sekali.

PFC bantu kita berfikir dan buat keputusan.
PFC ini tempat kita belajar daripada pengalaman masa lalu.


Apabila bahagian ini ada masalah, kita akan hadapi masalah:

  • Susah nak fokus.
  • Kalau boleh fokus pun sekejap sangat. Kemudian buat perkara lain.
  • Susah nak ingat.
  • Asyik ulang kesilapan sama. 
  • Bila minta tolong, asyik tangguh. Nak buat lepas ni.
  • Rancangan masa depan asyik tak menjadi.

Bayangkan peta Malaysia.
Ada 14 negeri dalam peta.
Setiap negeri ada budaya tersendiri.

Sama seperti otak kita.
Otak pun ada "negeri-negeri" sendiri.
Dan setiap negeri ada ciri-cirinya.


Tadi saya tunjukkan salah satu negeri otak, Pre frontal cortex.
Ada lagi negeri-negeri seperti frontal lobe, temporal lobe, parietal lobe, occipital lobe, cerebellum.

Setiap negeri ini saya terangkan secara santai dan simple.

"Kenapa perlu tahu negeri-negeri ini?"

Apabila faham bahagian otak dan fungsinya, kita akan dapat kenal pasti bahagian mana yang bermasalah.

Setelah itu, kita dapat baiki bahagian yang bermasalah itu.

Bangun Pagi Rasa Malas, Monyok, Letih, Stress Sangat Nak Pergi Kerja

Kenapa?

Masalahnya berpunca daripada TIDUR.

Tidur adalah keperluan yang sangat penting bagi kita.
Cuma sayangnya, ramai orang anggap tidur tak penting.

Anda pernah dengar kata-kata "Untuk berjaya, kita perlu kerja kuat dan kurang kan tidur"

Hati-hati.
Ini adalah ajaran sesat yang tersebar luas!

Approximately 1 in 3 American adults isn’t getting enough sleep, according to the American Academy of Sleep Medicine (AASM).

Apa yang terjadi bila tidur tidak cukup?

  • Senang jatuh sakit.
  • Risiko jantung tersumbat dan stroke meningkat.
  • Risiko kanser kolon, payudara dan prostat meningkat.
  • Anda tak boleh buat keputusan dengan betul, tak boleh menyelesaikan masalah.
  • Asyik lupa saja.
  • Keinginan seks menurun dengan mendadak.
  • Berat badan bertambah dan akhirnya akan jadi obese.
  • 3X ganda cenderung untuk terlibat dalam kemalangan.
  • Risiko terkena penyakit diabetes bertambah.
  • Kulit jadi kusam, berlipat-lipat dan nampak sangat tua.

Cuma berapa jam yang dikatakan tidur cukup?
Ini yang saya dedahkan dalam NeuroHealth.

Dalam NeuroHealth, ada satu modul khusus cerita pasa tidur saja.

Tahukah Cikpuan, ada satu kajian dari University of Chicago dapati kurang tidur sebabkan orang memilih makanan tidak sihat. 

Contohnya simple carbo macam donut, kuih muih, keropok, gula gula, mee segera.

Kenapa?

Saya bagi teaser NeuroHealth sikit.

Tidur tak cukup ganggu hormon lapar, Ghrelin dan hormon kenyang, Leptin.

Dua dua jadi gelong. Tak stabil. Gelong macam tayar nak tercabut. 

source: https://www.news-medical.net/health/Ghrelin-and-Leptin.aspx

Sepatutnya bila kita dah kenyang hormon leptin akan tinggi.
Bagi signal pada otak “l’m full”. Otomatik lepas tu kita akan berhenti.

Tapi bila tak cukup tidur, hormon ghrelin yang tinggi. Hormon leptin rendah.
Sebabnya mudah saja - kurang tidur.

Tidur 4 jam semalam contohnya tinggikan hormon lapar hingga 71%.
Kita jadi hantu lapar. Asyik nak kunyah jadinya. Nampak semua benda sedap.

Akibatnya kita akan terus makan dan makan. Kita memBESAR sebagai johan.
Jadi jalur lebar akhirnya.

Menarik?

Selain dari jumlah jam tidur, Cikpuan akan kuasai ilmu special tentang tidur juga.

Cikpuan akan belajar apa yang berlaku semasa tidur, hormon apa lagi yang keluar, apa posisi tidur yang betul.

Saya akan dedahkan kepada Cikpuan teknik R.I.Z.A.L.
Teknik ini bantu Cikpuan untuk dapatkan tidur yang lena.
Yang menariknya, teknik ini senang diamalkan.
Tak perlu beli apa-apa tools atau produk.

Apabila tidur Cikpuan cukup, saksikan sendiri perbezaannya.

Saya mengikuti NEUROHEALTH Online ini, banyak perubahan yang berlaku pada diri dan keluarga. Setelah 8 tahun saya tidur kurang nyenyak, Alhamdulillah, selepas Dr Rizal berkongsi caranya, saya sudah tidur nyenyak.

Sering Lupa, Kerja Slow, Asyik Bertangguh

Tahukah Cikpuan, kita kehilangan 86 ribu sel otak setiap hari.
Apabila sel otak mati, prestasi otak kita akan menurun.

Tapi jangan bimbang. Sel otak boleh dihasilkan semula.

Bagaimanana?

Sebelum itu, boleh saya tanya satu soalan?

Cikpuan lebih banyak duduk dari berdiri?

Apabila kita banyak duduk dan kurang aktiviti, otak mula jadi lembab.
Nak proses satu-satu maklumat jadi makin perlahan.

NASA pernah beri geran kepada Universiti of Pennsylvania.
Universiti ini ditugaskan untuk mencari jalan bagaimana nak tingkatkan prestasi otak angkasawan.

Lalu mereka buat kajian demi kajian.
Dan akhirnya mereka jumpa cara mudah bagaimana nak boost prestasi otak manusia sebanyak 35% dalam masa 27 minit.

Saya share teknik NASA ini dalam NeuroHealth.
Cikpuan boleh cuba buat dan rasai sendiri perubahannya nanti.


Saya juga akan tunjukkan kepada Cikpuan senaman-senaman yang bagus untuk otak. Saya akan demo macam mana cara berjalan yang betul di atas treadmill.

Dan Cikpuan akan berkenalan dengan ketuk ketampi OCOC.
Ketuk ketampi ini special sebab ianya bantu tingkatkan prestasi otak.

Susah Nak Fokus, Tak Dapat Kawal Nafsu Makan, Performance Makin Teruk

Suatu hari saya pergi ke shopping mall.

Nak beli barang dapur.


Tiba-tiba dengar orang menjerit. Bunyi macam suara emak marah anak.

Saya toleh ke belakang.

Fuh, siap tunjal tunjal kepala si anak.


“Bila makan semua nak sedap sedap. Bila belajar bodoh. Sifir pun tak boleh ingat. Kau ni dah Tahun 3” kata si mak. Suara bak guruh di langit.


Jari telunjuk si mak sudah melekat di kepala anak dia.

Sekali tengok macam ada spring.

Tolak kepala, kepala tu bounce back. Kena tolak lagi.


Bila tengok di tangan kiri anak, ada Bubble tea, ada satu kotak donut.

Tangan kanan ada donut sprinkle dengan macam macam benda.


Saya terkesan sangat apabila si mak maki hamun anak dia.
Especially bila dia sebut B-O-D-O-H.

Sebenarnya bukan si anak pilih nak jadi bodoh.

Tapi otak dia sudah diracuni.

Banyak parents tak sedar yang mereka sabotaj otak anak anak mereka. 
Mereka racun otak anak-anak mereka.


Macam mana?


Bila beri makan benda yang ada gula putih.
Inilah yang dimaksudkan dengan racun otak.

Kajian dari Universitiy of California Los Angeles atau UCLA Mei 2017. Kajian ini sahkan gula putih ganggu proses belajar. Gula putih gugat memori.

Tiga tempat di otak diserang.
Hippocampus tempat memori dirobek.
Prefrontal cortex, pusat berfikir diganyang.
Temporal lobe, pusat belajar dihiris hiris.

Bahasa kasarnya begini. Ambil gula putih tingkatkan tahap kebodohan.
Gandakan tahap bangang. Bagi bengong datang bersarang.


Menakutkan!


Saya pernah terlibat dalam satu kajian.
Kajian ini nak lihat bagaimana kesan makanan terhadap otak manusia.

20,000 otak manusia di-scan.
Dari situ kita buat catatan.
Apa makanan yang bagus untuk otak dan apa makanan yang bahaya untuk otak.

Senarai makanan ini saya kongsikan dengan lebih terperinci dalam Neurohealth.

Cikpuan akan belajar makanan 5P yang perlu elak.
Apabila elak 5P ini, hasilnya akan nampak.
Otak Cikpuan senang ingat dan mudah fokus.

Saya akan kongsikan juga makanan otak cantik - 2P.
Makanan ini bantu untuk boost prestasi otak.

Siapa Dr Rizal Abu Bakar?

Nama saya Rizal Abu Bakar. Saya mendapat pengiktirafan doktor falsafah (PhD) dari Australian National University dengan thesis yang bertajuk : Sleep Disordered Breathing and Depression: Moderating Impact of Perceived Stress and Responses to CPAP.

Pada tahun 2010 saya berpeluang ke ke Harvard Medical School pada tahun 2010. Di sana belajar secara intensif tentang Otak dan Tidur.

Kemudiannya saya bekerja selama 10 tahun di Australia sebagai Clinical Psychologist. Pulang ke Malaysia, saya menjadi pensyarah di Unimas. Sekarang saya full-time terlibat dalam dunia Education and Coaching.

Setiap hari saya berkongsi tips meningkatkan prestasi otak di Facebook kepada 120,137 followers secara percuma. Gratis! Kalau tak percaya boleh lihat sendiri =)

Baiklah. Cukup tentang saya. Sekarang kita sambung tentang NeuroHealth.

Cuba Teka Berapa Usia Saya?

Setiap kali adakan training, ada orang tanya,
"Doc ni nampak muda. Berapa usia sebenarnya?"

Saya ini anak empat.
Sudah nak masuk 5 series.

Kemudian reaksi mereka selepas itu, "Hah 5 series?"

Ya.

Apa rahsia saya?
Tak ada rahsia.

Semuanya ada dalam NeuroHealth.
Kesemua teknik yang didedahkan dalam NeuroHealth ini adalah berdasarkan kajian sains. Dan telah diuji cuba.

Teknik-teknik ini bukan teori.
Kesemua teknik ini disusun supaya anda senang hadam dan faham.

Cikpuan akan belajar Neurohealth ini menerusi 4 modul: O.T.A.K

Dalam setiap modul ada video-video yang mudah faham dan mudah hadam.
Video ini saya sendiri yang sampaikan. Tak guna orang tengah.

Cikpuan akan dapat AKSES TANPA HAD.
Boleh ulang tonton, ulang belajar di mana Cikpuan berada, dan sebanyak mana yang Cikpuan mahu.
Asalkan ada akses internet.

Apa yang best tentang ilmu otak ini adalah apabila kita jaga otak, secara automatiknya bahagian badan yang lain akan jadi bagus.

Otak sihat > jantung sihat > usus sihat > semua sihat.

Jadi kita buat kerja sekali, hasilnya berguni-guni.

Satu perkara penting yang saya nak beritahu Cikpuan semua.
Ilmu otak ini tidak terhad untuk diri sendiri.
Boleh diperturunkan kepada suami.
Boleh diperturunkan kepada anak.
Boleh diperturunkan kepada kawan-kawan

"KENAPA NEUROHEALTH INI LAIN DARI YANG LAIN?"

Ada sekali jumpa kawan lama.
Sembang-sembang. Ngeteh.
Dia tanya soalan tentang otak.

Ini memang passion saya.

NeuroHealth ini asalnya adalah ilmu-ilmu yang saya praktikan sendiri untuk diri dan keluarga.

Tak pernah terfikir untuk keluarkan kepada public.
Sehinggalah kawan beritahu, "Kau kena share ilmu ni Rizal. Tanggungjawab kau. Tak ada orang kita yang ada knowledge macam ni".

Saya pulang rumah termenung.
Dok fikir betul ke tak apa kawan cakap.

Akhirnya saya mula menulis di Facebook. Tulis tips otak setiap hari.
Tulis dengan tujuan untuk berkongsi.

Responnya luar biasa. Saya pun tak sangka, hari ini sudah 120,137 orang followers di Facebook. Alhamdulillah.

Pusing balik. NeuroHealth ini adalah ilmu khusus tentang otak yang saya susun daripada kajian-kajian dan jurnal sains dan psikologi.

Kemudian ilmu-ilmu ini saya re-construct dan re-design supaya mudah difahami oleh orang kita. Bahasa mudah. Tak ada jargon pelik-pelik yang terlalu banyak.

NEUROHEALTH

Teknik Yang Terbukti Berkesan Bagi Meningkatkan Prestasi Otak Sebanyak 35% Dalam Masa 27 Minit dan Speed Otak 9X Dari Sebelum Ini

Untuk Makluman:

Perkara penting, Neurohealth ini BUKAN kursus motivasi.

NeuroHealth adalah ilmu tingkatkan prestasi otak
Apabila ubah otak, hidup kita akan berubah. 
Change your brain, change your lives.

Dan NeuroHealth ini bukan pertama kali dilancarkan.
Sehingga sekarang, sudah lebih 1278 orang menyertai Neurohealth.

Kontennya ditambah dan di kemas kini dari masa ke masa.
Dan anda akan dapat udpated konten secara percuma. Gratis.

"Dari depression, fikir banyak dan serabut, buat kerja lambat, sedih, fikir negative, senang naik marah. Saya berubah..."

"Course ini amat terperinci dan kemas, satu persatu penjelasan diberi."

"Sekarang ini tekak tak mahu terima dah makanan tong sampah tu secara semulajadi"

"Saya lebih fokus dalam membuat sesuatu keputusan"

SERTAI NEUROHEALTH HARI INI DAN DAPATKAN KESEMUA BONUS BERNILAI RM1694 SPECIAL INI

BONUS #1

WORKBOOK NEUROHEALTH

"Panduan Yang Akan Memudahkan Anda Faham, Hadam dan Lakukan NeuroHealth"

Bernilai RM 99

Sekarang ini ramai orang menderita penyakit Attention-Deficit Disorder. Susah nak fokus. Sekejap tengok Facebook, sekejap tengok Instagram.


Bayangkan macam mana nak habiskan video NeuroHealth ini tanpa gangguan?

Justeru saya hadiahkan Workbook NeuroHealth. Buku ini versi digital dan boleh dicetak. Cikpuan gunakan workbook ini sewaktu menonton video NeuroHealth.

Workbook ini didesain khas untuk membimbing dan mendorong Cikpuan supaya senang faham dan senang tangkap. Saya cadangkan cetak workbook ini dua salinan. Satu untuk Cikpuan dan satu lagi untuk suami.
Kemudian dua-dua tonton video NeuroHealth dan catat poin-poin power.

BONUS #2

DIAGNOSIS OTAK

"Kenal Pasti Negeri Otak Mana Yang Anda Ada Masalah"

Bernilai RM 199

Saya sebutkan di atas tadi yang Cikpuan akan belajar negeri-negeri otak.
Kemudian Cikpuan akan kuasai fungsi dan peranan setiap negeri itu.


Cuma bagaimana nak tahu negeri mana yang Cikpuan ada masalah? 
Atau negeri mana yang menyebabkan anak Cikpuan susah faham?


Jawapannya ada pada Diagnosis Otak.
Cikpuan akan jawab soalan-soalan yang spesifik.
Setelah jawab, Cikpuan akan dapat kenal pasti negeri otak yang ada problem.

Kemudian saya explain lagi apa yang Cikpuan perlu lakukan.

BONUS #3

OTAK FEMALE vs MALE

"Fahami Perbezaan Otak Wanita dan Lelaki, Rumahtangga Harmoni"

Bernilai RM 199

Sering kali kita dengar sang suami bergaduh dengan isteri.
Alasannya suami tak suka mendengar, asyik beri solusi.
Si suami pula kata isteri suka mengongkong. Nak tahu semua perkara.


Apakah pergaduhan ini berpunca daripada faktor otak yang berbeza?
Betulkah otak wanita dan lelaki berbeza?


Sesi video khas ini Cikpuan akan dapatkan dalam bonus istimewa apabila mendaftar hari ini.

BONUS #4

7 SUPERFOOD UNTUK WANITA

"Ebook Short & Sweet Istimewa Untuk Cikpuan"

Bernilai RM 55

Khas untuk Cikpuan yang menyertai NeuroHealth, ada satu bonus yang belum pernah saya berikan sebelum ini.

Ebook 7 Superfood untuk Wanita.
Ebook yang didesain cantik dan menarik.

Cikpuan boleh cetak dan kongsikan ilmu mahal ini dengan keluarga.

BONUS #5

NEURO NUTRIENT

"Kali Ini Kita Go DEEEP Lagi Bab Makanan Untuk Otak"

Bernilai RM 299

Dalam NeuroHealth, sudah ada satu modul khas tentang makanan.
Saya share tentang makanan bagus untuk otak dan bahaya untuk otak.


Atas permintaan ramai, mereka minta saya share lebih lagi tentang makanan bernutrisi untuk otak, maka saya usahakan video bonus extra.
Saya hadiahkan Neuro Nutrient.


Video ini padat dan sarat dengan input yang bermanfaat.
Cikpuan tonton dan amalkan.

Bonus ini hanya untuk mereka yang buat keputusan hari ini sahaja. Fast action, fast result!

BONUS #6

NEUROLEADERSHIP

"Membina Kepimpinan Menerusi Ilmu Otak - RARE!"

Bernilai RM 399

Ini adalah sesi rakaman private workshop bersama Dr Rizal.
Dalam workshop ini Dr Rizal mendedahkan kepada audien bagaimana menjadi leader yang bagus dan apa hubung kaitnya dengan otak.


Keluarga adalah tempat lahirnya leader.
Keluarga yang baik akan menghasilkan leader yang baik.

Justeru Cikpuan akan menerima hadiah bonus Neuroleadership ini apabila Cikpuan mendaftar hari ini.

Kalau tanya saya, Cikpuan tak rugi apa-apa pun kalau daftar hari ini.


Kenapa?

100% Money Back Guarantee

JANJI KAMI

Keutamaan kami adalah untuk memastikan anda faham, buat dan dapat apa yang dipelajari dari NeuroHealth. Sekiranya tidak puas hati, hanya email kepada kami di neuroversiti[at]gmail.com


Kemudian kami akan pulangkan kembali wang 100%.


Tak ada syarat tersembunyi atau helah. 

INI SEMUA YANG ANDA DAPAT APABILA DAFTAR HARI INI

  • Workbook NeuroHealth (bernilai RM99)
  • Diagnosis Otak (bernilai RM199)
  • Otak Male vs Female (bernilai RM199)
  • 7 Superfood Untuk Wanita (bernilai RM55)
  • Neuro Nutrient (bernilai RM299)
  • Private Recording Session Neuroleadership (bernilai RM399)
  • NeuroHealth - UNLIMTED ACCESS (biasanya dijual pada harga RM399)

Dapatkan Kesemua Ini Sekarang

Terima kasih kerana meluangkan masa untuk membaca sehingga ke sini.


Sebagaimana yang anda dapat lihat, anda akan dapat kesemua tawaran ini pada harga 85+% diskaun!


Anda jimat sebanyak RM1450!


Tahniah =)

Kursus ini akan jadi game-changer kepada anda dan keluarga.


Selamat datang,
Dr Rizal Abu Bakar

P.S In case anda ini termasuk dalam golongan skip-reading (macam saya), maka ini tawaran yang anda akan dapat:

Anda akan kuasai ilmu NeuroHealth - Teknik Tingkatkan Prestasi Otak. Menerusi ilmu ini, anda akan belajar bagaimana menjaga dan meningkatkan prestasi anak. Kesemua ilmu ini diambil daripada kajian psikologi dan neurosains.


Apabila anda daftar hari ini, anda akan dapat AKSES SEUMUR HIDUP.
Dan anda jimat sehingga RM1395. Wow!


Kalau anda masih ragu-ragu, saya ada beri jaminan pemulangan wang 100% dalam masa 30 hari. Tak ada syarat tersembunyi. 


Nota akhir: Untuk mereka yang daftar sekarang, saya akan hadiahkan satu lagi UNADVERTISED BONUS.

Anda akan dapat miliki Ebook 11 Makanan Tingkatkan Prestasi Otak (bernilai RM59). Ebook rare dan belum pernah release lagi. Nak ke nak?


Daftar sekarang dan dapatkan kesemua tawaran + UNADVERTISED BONUS