Ready To Unlock Your Brain Super Power...

Anda Mahu Berjaya? Anda Mahu Atasi Roadblock Yang Sering Muncul Di Fikiran? Anda Mahu Keluarkan Potensi Sebenar?

Inilah yang bakal anda lakukan dan rasakan dalam Neurothinking

Tawaran ini hanya dibuka sementara sahaja.

Dr Rizal sering dijemput di pelbagai media

Until you change your thinking, you will always recycle experiences...

Selagi mana anda tidak ubah fikiran anda,
anda akan melalui pengalaman yang sama.


Pernahkah terlintas di fikiran anda bagaimana orang berjaya? Ada rahsia?

Pernahkah anda berfikir bagaimana mahu jadi seperti orang berjaya?


Tapi fikiran itu mati begitu sahaja...
Atau lebih parah ada suara dalam diri yang memperkecilkan anda.


"Hek eleh...kau ni ada hati nak jadi begitu..."


Saya pernah dapat peluang belajar ke Harvard University.


Masa dapat tawaran ini memang serabut.
Macam-macam bermain dalam fikiran.

Ye lah, inikan tempat orang pandai-pandai.
Boleh survive ke?
Boleh tahan ke?
Boleh berjaya ke?

Ini antara suara kecil yang asyik menganggu saya.


Kemudian saya lakukan sesuatu yang simple.
Tapi kesannya power.


Pada tahun 2016, saya mengikuti latihan intensif NLP. Program ini padat dan sarat.


Selesai program ada ujian.
Ujian ini akan menentukan sama ada kita layak menjadi jurulatih bertauliah atau tidak.


Sekali lagi ada suara datang menganggu. Self-doubt!


Boleh buat ke ni?
Ada harapan untuk lulus ke?
Siapa kau nak berjaya?


Bezanya kali ini saya sudah tidak berkecamuk.
Saya tahu bagaimana mencipta brain-heart coherence.

Saya gunakan teknik simple dan power yang sama.


Hasilnya...

Alhamdulillah, bukan setakat lulus sebagai NLP Coach, bahkan saya menerima anugerah The Best NLP Coach.


Teknik simple dan power yang saya maksudkan adalah Neurothinking.

Apa itu Neurothinking

Pernahkah anda tertanya-tanya apa rahsia untuk dapat berfikir dengan hebat?

Saya pun sama.

Untuk dapatkan jawapan ini saya mulakan pencarian.
Bermula dengan bertanya kepada ayah sendiri. Dilanjutkan kepada pensyarah.

Kemudian saya tanya soalan yang sama kepada Prof Robert Stickgold dari Harvard Medical School.
Tak cukup lagi.
Saya juga tanya soalan yang sama kepada Prof David Dinges dari University of Pensylvannia (UPenn) semasa saya sedang jalani training di UPenn.

Dari soalan kepada orang, saya beralih pula kepada buku dan jurnal.
Termasuk menghadiri kelas-kelas bersifat certification. 

Akhirnya pencarian saya membuahkan hasil.


Saya bertemu RAHSIANYA.
Kuncinya adalah SOALAN.

Apabila anda bertanya soalan yang betul, anda akan dapat jawapan yang betul.

Malangnya ramai orang bertanya soalan yang salah, maka mereka dapat jawapan yang....

Saya ingin tunjukkan kepada anda apa yang terjadi dalam otak anda apabila anda mendapat soalan...

Anda dapat lihat apa yang terjadi dalam otak anda apabila AHA Moment muncul.

Teknik tanya soalan ini yang menyelamatkan saya di Harvard satu ketika dulu.
Teknik ini juga yang membantu saya semasa bekerja di Australia.
Dan teknik ini juga yang menjadikan siapa saya hari ini.


Apabila buntu, saya akan mula tanya soalan...

Apa Soalan Yang Ditanya

Proses mengumpul soalan-soalan hebat ini ambil masa saban tahun.
Selesai kumpulkan, saya bahagikan kepada 10 kategori.

10 kategori ini adalah aspek-aspek penting kehidupan kita.

Kemahiran Menyelesaikan Masalah

Bagaimana Mengatasi Ketakutan

Produktiviti & Atasi Sikap Suka Bertangguh

Bagaimana Membuang Tabiat Buruk

Bagaimana Mencapai Matlamat Anda

Menjadi Diri Yang Terbaik & Cemerlang

Menjadi Komunikator Yang Bagus

Menghilangkan Keserabutan dan Kekusutan

Mencetus dan Mengeluarkan Minat dan Potensi

Bagaimana Membuat Keputusan Betul

Apabila anda mula menjawab soalan-soalan ini, anda akan merasai sendiri perubahan dalam diri.
Apa yang selama ini mustahil tidak lagi menjadi mustahil.
Dari impossible kepada possible!

Bagaimana Anda Belajar Neurothinking

Apabila anda menyertai Neurothinking, anda akan dapat buku istimewa Neurothinking.
Buku ini tidak ada dijual dimana-mana.
Eksklusif untuk peserta Neurothinking sahaja.

Kemudian anda akan menerima akses video Neurothinking Advanced.

Dalam siri video ini, anda akan belajar bagaimana menggunakan buku Neurothinking.
Saya akan tunjukkan panduan dan tekniknya.
Kemudian anda lakukan sendiri.


Soalan-soalan yang ada dalam buku Neurothinking ini boleh digunakan berulang kali.

Mudahnya, apabila anda berhadapan dengan sesuatu isu,
segera capai buku ini dan lihat soalan-soalan yang perlu ditanya pada diri anda.

Kemudian jawab soalan-soalan itu.
Perhatikan dan rasakan perubahan yang anda alami.
Lihat tindakan yang anda lakukan.


Saya yakin anda akan menjadi diri anda yang baru.

Perubahan Yang Dialami Selepas Mengikuti Program Dr Rizal

"OTAK SUDAH STAGNANT...TAPI..."
Puan Zuraifah

"DULU MEMANG NAK TRY MAKANAN VIRAL JE..."
Tuan Amir

"ILMU YANG DIA BAGI SANGAT BERNILAI..."
Tuan Mohd Azmi

"BUKAN SEKADAR ILMU OTAK YANG LATEST..."
Ustaz Izzul Hakim

Dr Rizal Abu Bakar

Malaysia Brain Academy

Dr Rizal Abu Bakar mendapat pengiktirafan doktor falsafah (PhD) dari Australian National University dengan thesis yang bertajuk : Sleep Disordered Breathing and Depression: Moderating Impact of Perceived Stress and Responses to CPAP.

Pada tahun 2010 beliau berpeluang ke ke Harvard Medical School. Di sana saya belajar secara intensif tentang Otak dan Tidur.

Kemudiannya beliau bekerja selama 10 tahun di Australia sebagai Clinical Psychologist. Pulang ke Malaysia, menjadi pensyarah di Unimas. Sekarang beliau terlibat aktif dalam dunia Brain Education and Coaching.

Beliau berkongsi tips meningkatkan prestasi otak di Facebook kepada 118,795 followers secara percuma sejak tahun 2019 lagi.

Neurothinking ini lahir atas semangat dan nawaitu untuk membantu anda yang tersekat(stuck) di tempat yang sama dan mahu mengeluarkan potensi diri sebenar.


Semoga usaha kecil ini dapat memberi manfaat kepada anda dan keluarga.

Dr Rizal sering menerima jemputan dari pelbagai institusi

Public Speaking

Lihat maklum balas mereka yang pernah baca ebook ini...

Unlock Your Brain Super Power

Neurothinking Advanced

(Buku Neurothinking + Neurothinking Course)

Apa yang anda akan miliki

Neurothinking Advanced

  • Neurothinking Course - video Dr Rizal membuka rahsia tentang cara fikir orang berjaya dan cara menggunakan buku ini
  • Buku Premium Neurothinking 101 yang didesain khas untuk membantu anda mengaplikasikan kemahiran ini
  • Akses kepada rakaman Neurothinking Live
  • Buku premium Neurothinking ini hanya tingga 491 unit sahaja lagi

Harga Biasa : RM 197

Hari Ini Hanya

RM97

Apa Yang Terjadi Setelah Anda Klik Butang Beli

1 Step Checkout

Anda akan ke halaman checkout untuk proses pembayaran. Anda boleh bayar secara terus, kad kredit ataupun ansuran.

Login Website

Setelah pembayaran disahkan, anda akan menerima email akses ke website Neuroversiti. Buku akan terus dipos kepada anda.

Akses Konten

Log masuk ke dalam website dan anda boleh tonton video Neurothinking.


Disclaimer: Every effort has been made to accurately represent this product and its potential. There is no guarantee that you will gain the exact result using the techniques and ideas in these materials. Examples in these materials are not to be interpreted as a promise or guarantee. Result level is entirely dependent on the person using our product, ideas and techniques. We do not position this product as a “becoming an expert quick scheme.”Your level of success in attaining the results claimed in our materials depends on the time you devote to the program, ideas and techniques mentioned, your current health, knowledge and various skills. Since these factors differ according to individuals, we cannot guarantee your success. Nor are we responsible for any of your actions. Finally, this site is not a part of the Facebook website or Facebook Inc. This site is NOT endorsed by Facebook in any way. FACEBOOK is a trademark of FACEBOOK, Inc.