in

Bagus Ke Dengar Masalah Orang?

BAGUS KE DENGAR MASALAH ORANG?

Soal: Betul ke doc sembang tu tak bagus untuk otak?

Jawab: Berbual perkara bermanfaat aktifkan sel otak. Sembang kosong kurang beri kesan besar.
.
Soal: Cer spesifik sikit doc?

Jawab: Contohnya dengar masalah kawan dengan penuh empati, fikir penyelesaian boleh tingkat prestasi memori. Lajukan otak. Ini kajian dari University of Michigan.

Lebih menarik ia boleh turunkan tahap stres dan pelihara sel otak kita. Sel otak terpelihara.
.
Soal: Oh begitu ye?

Jawab: Ye
.
Soal: Sebelum ni bila kawan ada problem saya malas nak dengar. Jadi kena dengarlah sekarang ye.

Jawab: Ye. Dengar dengan empati. Penuh teliti. Jangan cabut lari.
.
Soal: Hehehe. Macam tahu-tahu jer saya suka mengelak. Ok bos saya follow.

Jawab: Tolong orang baik untuk otak sendiri. Kan bagus? Hablum minannas. Tak begitu?
.
Soal: Betul doc. Tq

Jawab: Sama- sama. Sila buat.

P/S : Saya suka berkongsi ilmu ilmu tentang OTAK & kesihatan di telegram saya. Klik link untuk sertainya t.me/neuroversiti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bahaya Food Coloring

5 Cara Tambahkan Sel Otak Bayi