🎁 Bonus Bernilai RM1195 Akan Menjadi Milik Anda Apabila Anda Daftar Sekarang

Dr Rizal menggunakan teknik rahsia ini untuk mendidik anak...

TERBUKTI Teknik ini Menjadikan Anak Fokus, Kuat Ingatan dan Dapat Result Cemerlang

Sudah lebih 4313 ibu bapa telah mempelajari teknik ini.

Anak susah nak fokus dalam pelajaran.
Susah nak ingat. Kerja rumah tak siap-siap.

Kenapa?

Bukan sebab anak tak pandai.

Bukan sebab anak lambat faham.

Sebab otak anak rosak...

Sabar…saya terangkan dahulu apa maksud rosak.

Dalam otak anak anda, ada satu bahagian namanya hippocampus.

Hippocampus = pusat memori otak anak

Kalau pusat memori ini bagus,
maka anak anda senang ingat dan mudah hafal.

Tapi kalau pusat memori ini rosak, maka anak anda akan ada masalah susah nak ingat.

Sekarang anda mesti nak tahu apa yang merosakkan hippocampus ini?

Puncanya G-_-L-A.

Ya.
GULA.

Gula merosakkan hippocampus.

Gula dalam minuman.

Gula dalam coklat.

Gula dalam cekedis.

Gula dalam kek.

Asalkan ada gula, maka pusat memori anak akan tercedera.

Makin banyak gula yang anak makan,
makin bahayalah pusat memori anak.

Ada lagi ke makanan yang bahaya untuk otak anak?



Banyak!

Sebab itu saya ajar satu modul khas dalam Neuroparenting ini.

Cerita bab makanan saja. Dalam ini saya dedahkan:

  1. Makanan apa MESTI makan
  2. Makanan apa JANGAN makan

Sekarang saya nak kongsi satu lagi masalah yang sering ibu bapa tanya…

Anak asyik ulang kesilapan sama. Walaupun sudah berbuih mulut beritahu dan ajar. Walaupun sudah banyak kali drama air mata.

Kalau orang tak tahu, dia akan kata anak ini degil dan gelap hati.

Kita yang mendengar pasti kecil hati.

Sebenarnya anak tak degil…tak gelap hati…

Sekarang cuba anda ambil tapak tangan.

Letakkan di dahi.

Belakang tapak tangan anda itu adalah bahagian otak yang bernama Pre Frontal Cortex.

Pre Frontal Cortex atau PFC = CEO of The Brain.

PFC adalah pusat berfikir manusia.

Cuma anda kena tahu…

PFC ini hanya akan selesai terbentuk pada usia 24 tahun bagi lelaki dan 25 tahun bagi perempuan.

Jadi bagi kanak-kanak, PFC ini belum selesai terbentuk.

Apabila belum selesai terbentuk maka anak-anak susah nak buat refleksi.

Mereka tak betul-betul faham kesilapan mereka.

Lalu anak-anak akan ulang buat kesilapan mereka.

Jadi macam mana…

Penyelesaiannya terletak kepada cara anda berkomunikasi.

Bagaimana teknik bercakap dengan anak tanpa perlu marah-marah,

tanpa perlu berdrama…

Dan anak dengar dan buat apa yang anda cakap.



Anda berminat nak belajar?

Teruskan membaca...

Anak terlalu asyik main gajet. 24/7.
Kalau rampas, memang sah perang dunia ketiga akan meletus!

Sebenarnya bagus ke tak main gajet ini?

Sebelum saya jawab bagus atau tidak,
saya nak terangkan dahulu pasal Nucleus Accumbens (NA).

NA ini bertanggungjawab mengeluarkan hormon bahagia.

Apabila hormon bahagia keluar, maka anda akan rasa seronok. 

Rasa bahagia.

Tapi apabila hormon ini berlebihan keluar anda jadi…

Contohnya penagih dadah.

Apabila mereka ambil dadah untuk pertama kali, mereka rasa bahagia.

Disebabkan itu, mereka ambil lagi supaya rasa bahagia lagi.

Dan proses ini berterusan.

Ketagih!

Sehingga akhirnya apabila tidak ambil dadah, mereka jadi tidak keruan.

Mereka jadi gila dan sanggup buat apa saja.

Inilah yang terjadi apabila seseorang itu mengeluarkan hormon bahagia secara berlebihan.

Anda mungkin kata…”ala itu dadah…ini phone je”

Research on video games have shown dopamine (implicated in reward processing and addiction) is released during gaming (Koepp 1998 and Kuhn 2011) and that craving or urges for gaming produces brain changes that are similar to drug cravings (Ko 2009, Han 2011).

Nampak tak?

Kesan ketagihan pada telefon adalah sama seperti kesan ketagihan pada dadah.

Lebih menakutkan beberapa bahagian otak akan tercedera dek kerana ketagihan ini.

Jadi macam mana nak buat?

Anda gunakan 4 teknik ini untuk mengatasi ketagihan telefon anak.

Teknik ini mudah dan praktikal.

Science-based.

Dan Alhamdulillah terbukti berkesan.

Semuanya bermula di sini...

Mungkin anda tertanya-tanya ilmu yang nak kongsikan ini dari mana?

Sebelum saya jawab soalan itu,
saya nak cerita kisah diri saya.

Saya ada empat orang anak.

Setiap anak berbeza-beza karenah mereka.

Pada tahun 2012, saya baru pulang dari Australia.

Anak-anak berpindah sekolah.

Dari silibus Australia kepada silibus Malaysia.

Bila pergi sekolah, semuanya masam mencuka. 

Siap adegan air mata.

Mereka semua menderita.

Mereka tak pandai berbahasa Melayu.

Bila exam, mereka jadi yang tercorot.

Cikgu kata anak sudah tidak ada harapan.

Bayangkan perasaan saya.

Kecewa.

Isteri tundukkan kepala.

Bermula dari sinilah saya mula fikirkan pernyelesaian.

Saya percaya ini semua berpunca daripada otak.

Kalau kita baiki otak, kita akan baiki semuanya.

Lalu saya dan isteri mulakan proses untuk baiki prestasi otak anak.

Kami cuba macam-macam.

Baca hasil kajian.
Cuba teknik itu. Test teknik ini.

Sehingga akhirnya lahirlah Neuroparenting.

Bagaimana Neuroparenting
Berbeza Dari Program Lain?

Neuroparenting bukan teori.

Ilmu ini hasil daripada kajian sains yang terbukti menjadi.

Neuroparenting juga tidak fokus pada kata-kata positif semata-mata.

Ataupun reward system sahaja.

Tapi…

Neuroparenting fokus pada software dan hardware anak.


Apabila software dan hardware-nya mantap,
maka anda akan lihat sendiri perubahan pada anak.

Anak jadi lebih fokus dan kuat ingatan.

Anak lebih bertenaga dan dengar cakap.

Anak tidak makan benda-benda mengarut.

Ini Adalah Apa Yang Anda Akan

Belajar Dalam Neuroparenting

Neuroparenting ada 4 modul utama, O.T.A.K.

Klik pada ikon modul ini untuk lihat dengan lebih terperinci apa yang anda akan belajar.

Modul O : Unlock The Fundamentals

Selamat datang. Perjalanan anda bermula dari sini. Anda akan belajar tentang pusat fikiran anak-anak. Kenapa anak asyik ulang buat kesilapan dan kesalahan yang sama walaupun sudah berbuih mulut anda beri nasihat.


Antara topik menarik: 

  • Teknik atasi masalah Pre Frontal Cortex (PFC)
  • Ketuk ketampi yang bagus untuk otak
  • Teknik BOM
  • Apa itu hormon kasih sayang

Modul T : Kedahsyatan Tidur Kepada Anak-Anak

Mungkin anda tertanya-tanya kenapalah tidur ini penting sangat. Tidur yang betul akan mempengaruhi perkembangan otak anak-anak. Walaupun nampak remeh, tapi topik ini berbaloi untuk anda belajar dan faham.


Antara topik menarik: 

  • Kenapa tidur penting untuk anak
  • Disk defragmentation versi manusia
  • Cara ajak anak tidur awal
  • Apa jadi kepada otak apabila sedang tidur

Modul A : Teknik Aktifkan Anak-Anak Anda

Anak-anak secara fitrahnya aktif bergerak. Malangnya dunia hari ini menyebabkan anak-anak jadi sebaliknya. Asyik melekat depan skrin. Ini sangat bahaya untuk perkembangan anak-anak. Anda akan belajar bagaimana menangani masalah ini.


Antara topik menarik:

  • Bahaya pada otak anak
  • Masalah hormon bahagia
  • Gajet yang merampas kebahagian
  • Cara atasi ketagihan gajet

Modul K : You Are What You Eat - Superfood for Kids

Hari ini ramai ibu bapa beri anak makan ‘racun’. Kemudian mereka kata anak susah nak pandai. Saya akan buka minda anda tentang pemakanan yang betul untuk anak-anak.


Antara topik menarik:

  • Makanan yang bunuh sel otak anak
  • Sarapan terbaik untuk anak
  • Teknik Storytelling apabila bercakap dengan anak
  • Teknik Anchoring

Modul EXTRA : Teknik Actionable Menghadapi Karenah Anak

Dalam modul ini saya akan tunjukkan kepada anda bagaimana menghadapi perangai anak dalam beberapa situasi. Anda boleh terus amalkan dan rasai sendiri perbezaannya.


Antara topik menarik:

  • Bagaimana mengawal tantrum anak
  • Bagaimana pujuk anak buat kerja sekolah
  • Bahaya dari J

Kesemua video hanya sekejap dan padat.

Sesuai untuk anda yang sibuk.

Saya syorkan anda habiskan keempat modul ini dalam masa 30 hari.

Tapi kalau anda nak belajar semua dalam masa sehari pun boleh.

Kelas ini adalah self-paced.

Ikut kelajuan dan keselesaan anda.


Akses anda pun unlimited.
Anda boleh ulang tonton dan ulang belajar sampai bila-bila.
Pelaburan anda sekali, untungnya berkali-kali.

Siapa Dr Rizal Abu Bakar

Nama saya Rizal Abu Bakar. Saya mendapat pengiktirafan doktor falsafah (PhD) dari Australian National University dengan thesis yang bertajuk : Sleep Disordered Breathing and Depression: Moderating Impact of Perceived Stress and Responses to CPAP.

Pada tahun 2010 saya berpeluang ke ke Harvard Medical School. Di sana saya belajar secara intensif tentang Otak dan Tidur.

Kemudiannya saya bekerja selama 10 tahun di Australia sebagai Clinical Psychologist. Pulang ke Malaysia, saya menjadi pensyarah di Unimas. Sekarang saya full-time terlibat dalam dunia Education and Coaching.

Setiap hari saya berkongsi tips meningkatkan prestasi otak di Facebook kepada 120,137 followers secara percuma. Gratis! Kalau tak percaya boleh lihat sendiri =)

Baiklah. Cukup tentang saya. Sekarang kita sambung tentang 
Neuroparenting

Apa Kata Mereka Yang Telah

Sertai Neuroparenting

Dr Rizal juga sering dijemput bercakap di

pelbagai institusi dan syarikat...

Program ini sesuai untuk anda KALAU...

  • Anda merupakan ibu bapa yang ambil tahu dan ambil peduli tentang perkembangan anak-anak. Anda mahu anak anda memiliki prestasi otak yang power.
  • Anda mahu anak anda makan makanan yang boleh meningkatkan prestasi otak dan melupakan makanan yang membahayakan otak.
  • Anda ingin anak anda lebih fokus, kuat ingatan dan minat untuk belajar berterusan (continuous learning).
  • Anda nak keluar dari stress dan drama dalam membesarkan anak. Anda mahu bercakap dengan anak dalam keadaan tenang dan anak pun dengar cakap.

Program ini TIDAK sesuai untuk anda KALAU...

  • Anda mahu hasil luar biasa tanpa perlu buat apa-apa. Ini mengarut dan tak masuk akal. Mendidik anak adalah satu proses dan ambil masa.
  • Anda ingat makan pil-pil ajaib boleh menyelesaikan masalah. Ini juga quick fix yang tidak menjadi. Pemilihan makanan adalah penting tapi jalan pintas begini bahaya dan boleh merosakkan.
  • Anda seorang ibu bapa pemalas. Tidak mahu peruntukkan masa untuk mendidik anak. Proses parenting memerlukan sumbangan dan sokongan dari setiap orang. Tidak ada yang terkecuali.
  • Anda tidak komited mahu belajar ilmu ini. Jangan daftar Neuroparenting kalau anda tidak boleh peruntukkan masa paling kurang 10 minit sehari untuk belajar.
  • Anda tidak percaya dan skeptikal pada teknik yang akan saya ajarkan. Tidak ada guna menuang air pada gelas yang sudah penuh.

Apa Kata Mereka Yang Pernah

Mengikuti Program Dr Rizal

Bonus Istimewa Apabila Anda Daftar Hari Ini

Teknik Komunikasi Anak

bernilai RM299 

Ini adalah software seterusnya selepas modul G.S.T.
Dalam software ini, anda akan belajar cara untuk meransang otak anak.

Saya akan kongsikan bagaimana teknik yang berkesan untuk berkomunikasi dengan anak-anak.
Anda juga akan ketahui apa rahsia yang ada pada daun peppermint dan lemon.


Saya akan bongkarkan satu hormon yang penting untuk tumbesaran anak. Anda akan tengok sendiri hasil scan otak anak yang banyak hormon ini vs yang kurang.

Emotional Intelligence

bernilai RM299 

Dalam modul ini, anda akan belajar apa yang tidak patut disebut atau diberitahu kepada anak.


Anda akan rasai sendiri apakah kesan apabila kita bercakap dengan anak menerusi cara yang betul.


Saya juga akan terangkan apakah yang dimaksudkan dengan Emphatic Leadership dan bagaimana anda boleh terapkan ke dalam diri anak-anak.


Selesai menonton video modul ini, anda akan rasa banyak mentol menyala. Banyak idea. Rasa seronok dan teruja.

Dan rasa tak sabar nak aplikasikannya.

Workbook Neuroparenting

bernilai RM99 

Sekarang ini ramai orang menderita penyakit Attention-Deficit Disorder. Susah nak fokus. Sekejap tengok Facebook, sekejap tengok Instagram.


Bayangkan macam mana nak habiskan video Neuroparenting ini tanpa gangguan?

Justeru saya hadiahkan Workbook Neuroparenting. Buku ini versi digital dan boleh dicetak. Cikpuan gunakan workbook ini sewaktu menonton video Neuroparenting.

Workbook ini didesain khas untuk membimbing dan mendorong Cikpuan supaya senang faham dan senang tangkap

Kids Hormon Hacks (GST)

bernilai RM299 

Setelah andamenghabiskan kesemua modul O.T.A.K, anda akan faham dan tahu macam mana nak tingkatkan prestasi otak. Otak hardware. Macam laptop kita.

Sekarang laptop sudah power, masa untuk masukkan software yang betul.
Software pertama yang akan saya dedahkan kepada anda adalah G.S.T.


Dalam modul ini, anda akan kuasai bagaimana mendorong anak supaya mereka suka tolong.

Anda faham sistem reward otak manusia dan bagaimana nak hack sistem ini.

Neuroleadership

bernilai RM199 

Ini adalah sesi rakaman private workshop bersama Dr Rizal.

Dalam workshop ini Dr Rizal mendedahkan bagaimana menjadi leader yang bagus dan apa hubung kaitnya dengan otak.


Keluarga adalah tempat lahirnya leader.
Keluarga yang baik akan menghasilkan leader yang baik.

Justeru anda akan menerima hadiah bonus Neuroleadership ini apabila anda daftar sekarang.

Kalau tanya saya, Cikpuan tak rugi apa-apa pun kalau daftar hari ini.


Kenapa?

MONEY BACK GUARANTEE

Keutamaan kami adalah untuk memastikan anda faham, buat dan dapat apa yang dipelajari dari Neuroparenting.

Sekiranya tidak puas hati, hanya email kepada kami di neuroversiti[at]gmail.com


Kemudian kami akan pulangkan kembali wang 100%.


Tak ada syarat atau caj tersembunyi.

Ini Semua Milik Anda Apabila Daftar Hari Ini

  • Akses Tanpa Had kepada Neuroparenting - ada lebih 40 video (bernilai RM999)
  • Extra Modul G.S.T (bernilai RM299)
  • Extra Modul S.S.T (bernilai RM299)
  • Extra Modul R.E.S.P.E.K (bernilai RM299)
  • Workbook Neuroparenting (bernilai RM99)
  • Neuroleadership Private Session Recording (bernilai RM199)

Semua Ini Milik Anda

nilai keseluruhan

RM 2095

Hanya RM79

(anda jimat RM2016!)

tawaran istimewa ini akan tamat tidak lama lagi

Disclaimer: Every effort has been made to accurately represent this product and its potential. There is no guarantee that you will gain the exact result using the techniques and ideas in these materials. Examples in these materials are not to be interpreted as a promise or guarantee. Result level is entirely dependent on the person using our product, ideas and techniques. We do not position this product as a “becoming an expert quick scheme.”Your level of success in attaining the results claimed in our materials depends on the time you devote to the program, ideas and techniques mentioned, your current health, knowledge and various skills. Since these factors differ according to individuals, we cannot guarantee your success. Nor are we responsible for any of your actions. Finally, this site is not a part of the Facebook website or Facebook Inc. This site is NOT endorsed by Facebook in any way. FACEBOOK is a trademark of FACEBOOK, Inc.