9 Kebaikan Amal Serbuk Kulit Kayu Manis Dalam Diet

Azam tahun baru yang mana nak kurus tu meh sini sat baca ni.

Tak perlu tahan lapar, ambil pil kurus. Ubat pelangsing.

Amal je Cinammon dalam pemakanan harian.

Banyak khasiat kulit kayu manis ni.

Bukan setakat bantu weight loss,

Inflammation dalam tubuh dapat dikurangkan.

Tubuh makin sihat. Perut makin kempis.

Metabolisma tubuh makin laju. Makin bertenaga.

BACA 14 KHASIAT HALIA RAMAI TAK TAHU

Cinnamon bantu kawal paras insulin secara alami.

Cegah ‘insulin spike’ penyebab mudah lapar.

Kajian juga dapati amal Cinnamon dalam diet harian.

Bantu cegah risiko ‘artery clogging’ atau salur darah jantung tersumbat sebanyak 30%! 

Ada banyak cara untuk include Cinnamon dalam diet harian.

Kalau suka mengopi di pagi hari, letak sedikit serbuk Cinnamon.

Pastikan kopi bebas gula putih. Susu pekat.

Ganti dengan alternatif lebih sihat seperti gula kelapa.

25 ‘KEBAIKAN’ MINUM KOPI SEGERA

24 KHASIAT KUNYIT BUKAN CALANG CALANG

Tapi paling unik ialah,

Cinnamon bantu berikan rasa manis tanpa perlu letak pemanis.

Black coffee bersama Cinnamon boleh bantu legakan simptom demam.

Caffeine bantu legakan sakit tekak. Pecahkan lendir kahak.

Cinnamon kurangkan pembentukan lendir kahak

Dalam minuman OCOC pun boleh letak kalau tak minum kopi.

Cinnamon bertindak sebagai ‘appetite suppressor’.

Kurangkan rasa nak ambil makanan bergula terutamanya.

Cinnamon ada Eugenol, Cinnamaldehyde dan Cinnamic acid.

Tiga bahan bantu aktifkan bahagian OTAK.

Yang terlibat dengan fungsi kognitifi iaitu memory dan learning.

Ini kajian dalam jurnal Nutritional Neuroscience (2023).

Yang kaji lebih 2600 kajian tahun tahun lepas sebelumnya.

1 sudu teh Cinnamon punyai jumlah antioksidan sama tinggi dengan 1/2 cawan blueberries.

Kalau nak kurangkan sugar intake, Cinnamon solusinya.

Ada apa dengan Cinnamon? 

12 KHASIAT CINNAMON – REMPAH TERTUA DUNIA

Anda Juga Mungkin Berminat

6 Makanan Tingkatkan Sistem Imun Segera

Pengganti Gula Putih Untuk Kesihatan

6 Tips ‘Post Raya Cleanse’ Untuk Tubuh Langsing

10 Tips Jadikan Biskut Raya Rendah Kalori!

26 Makanan Ini Bantu Legakan Ekzema

6 Kelebihan Daun Kucai Selain Penyedap Rasa

Scroll to Top