BARLEY FLAKES

(45 customer reviews)

MAKANAN KEBAL LAPAR! Barley Flakes ini tinggi serat, mempunyai indeks glisemik yang lebih rendah berbanding oat jadi kadar kenaikan gula anda lebih terkawal.

Produk ini juga kaya dengan antioksidan yang akan melindungi badan anda daripada serangan radikal bebas. Selain itu, Barley Flakes ini juga tinggi kandungan omega-3.

Bahan-bahan dalam Barley Flakes ini:
1. Beras perang – tinggi magnesium (vitamin B1).
2. Biji chia – tinggi omega 3, tinggi potassium (sesuai untuk sembelit).
3. Barli – rendah GI, tinggi acid amino (sesuai untuk panas dalam).
4. Gula kelapa – mengandungi inulin sebagai pemanis semula jadi.
5. Santan – baik untuk rambut, menguatkan sistem pertahanan badan dan meningkatkan kadar kolesterol baik.
6. Beras merah – membantu mengawal diabetes, menghalang terkena asma, baiki sistem pencernaan, mengawal berat badan, rendahkan kolesterol, cantikkan kulit dan kuatkan tulang.

SPESIFIKASI PRODUK

1 kotak Barley Flakes mengandungi 15 sachet – 35 gram/sachet.

award ococ

RM65.00RM260.00

Barley Flakes ini tinggi serat, mempunyai indeks glisemik yang lebih rendah berbanding oat jadi kadar kenaikan gula anda lebih terkawal.

Produk ini juga kaya dengan antioksidan yang akan melindungi badan anda daripada serangan radikal bebas. Selain itu, Barley Flakes ini juga tinggi kandungan omega-3.

Bahan-bahan dalam Barley Flakes ini:
1. Beras perang – tinggi magnesium (vitamin B1)
2. Biji chia – tinggi omega 3, tinggi potassium (sesuai untuk semebelit)
3. Barli – rendah GI, tinggi acid amino (sesuai untuk panas dalam)
4. Gula kelapa – mengandungi inulin sebagai pemanis semula jadi
5. Santan – baik untuk rambut, menguatkan sistem pertahanan badan dan meningkatkan kadar kolesterol baik
6. Beras merah – membantu mengawal diabetes, menghalang terkena asma, baiki sistem pencernaan, mengawal berat badan, rendahkan kolesterol, cantikkan kulit dan kuatkan tulang.

 

45 reviews for BARLEY FLAKES

  1. Hasnah Binti Rasyid

    Alhamdulillah… Saya juga d sini

  2. Zalina Ismail

    Saya nak order 1 kotak barley flakes

  3. NORZI AZWIN BINTI MAT MAT

    Macam lebih baik dari oat. Harap2 lebih sedap dr oat juga.

  4. Haryati Abdullah

    Saya nk juga

  5. Zainah Wahab (verified owner)

    Alhamdulillah. Baru makan waktu sahur bermula 1 Ramadhan. Rasa sedap dan mengenyangkan

  6. Dr Rizal Abu Bakar

    Kenyang lama makan barley flakes. sedap pun sedap.
    Rasa khasiatntya

  7. Naro Arip (verified owner)

    Dah order. Harap cepat sampai.
    Lama dah tahu barli lebih bkhasiat dr oat.
    Dah cuba amalkan dgn minum air barli yg direbus sendiri.
    Kali ni nak cuba yg ready made pulak.

  8. Yusmarijan Yusoff (verified owner)

    Saya beli untuk ayah.. ayah suka..

  9. Faizah bt Hj Mohd Noor (verified owner)

    Alhamdulillah. Cuba sepeket sedap mcm oat. Mula beli utk sendiri utk cuba tp bagi anak yg belajar tahfiz sbb anak ni masa sahur kurang mkn nasi dan benda2 mcm ni dia suka. Beli kt luar sachet mcm ni byk gula. Insyaallah moga otak cergas bln puasa dan mudah lg cepat masuk hafalan. Akan beli utk sendiri lg dilain masa. Insyaallah. Jazakillah.

  10. Ruzi Panjang Adni (verified owner)

    Ni yang orang kata ‘don’t judge a book by its cover’
    Nampak macam tak sedap; makanan sihat selalunya tak sedap.
    Tapi yang ni – bau je dah wangi; rasa pun sedap; and yang lebih penting it’s a healthy choice

  11. marlkulim1968@gmail.com (verified owner)

    Sedap dan sgt berkhasiat.Tekstur yang tidak muak bila dicampur air panas.

  12. Zarina abd aziz (verified owner)

    Saya suka. Rasa sedap, bertenaga dan tahan lapar

  13. Jamilatul Shahmiah Jamaluddin (verified owner)

    Saya makan Barley Flakes untuk sahur. Alhamdulillah ia mengenyangkan sepanjang hari berpuasa. Pada saya, Barley Flakes ini penuh khasiat, sedap dimakan dan mudah disediakan.

  14. Siti Maimunah Abdullah (verified owner)

    Sedap, berkhasiat, mengenyangkan dan mudah disediakan.

  15. Nazatul Iffah bt Abdullah (verified owner)

    Sedap dan mengenyangkan

  16. Nazatul Iffah bt Abdullah (verified owner)

    Sedap dan mengenyangkan. Saya makan untuk sagur dengan anak dan suami

  17. FAUZIAH MD SHAH (verified owner)

    alhamdulillah rasanya sedap dan banyak memberikan kebaikan kepada tubuh badan, saya akan repeat order

  18. Mohd Aziyan Mohd Ali (verified owner)

    Pertama kali makan ketika sahur, sedap mengenyangkan dan bau emping barli yang menyelerakan.

  19. Nurul Nadiah Shaudin (verified owner)

    Sedap & mengenyangkan. Sangat membantu semasa berpuasa

  20. ejilahs6666 (verified owner)

    Rasanya sedap dan pastinya mengenyangkan. Sangat sesuai untuk dimakan sebagai sahur dan sarapan pagi.

  21. Hazyati Suliman (verified owner)

    all the good nutrients in a packet. best to consume in the morning but not before sleep as it provides lots of energy

  22. Aqeela nadhirah binti alias (verified owner)

    Sedap terasa beras perangnya boleh mengenyangkan sepanjang hari
    Sgt sesuai sbg sahur utk mereka yg berpuasa

  23. dilahsu69 (verified owner)

    Pertama kali cuba terus jatuh cinta. Terasa kenyang yg berpanjangan. Breakfast wajib saya sekarang ni.

  24. dilahsu69 (verified owner)

    Kenyang yg padu.

  25. Siti Zalena Abdul Rahim (verified owner)

    faster, easy and most important delicious.

  26. farizah Yazan (verified owner)

    Kenyang dan mudah bila sarapan

  27. Ida Haslina Abdul Jalil (verified owner)

    Rasa yang sedap dan mengenyangkan..tidak manis..rasa yang just nice..

  28. NORSYIMAH IDRIS (verified owner)

    Sedap dan berkhasiat

  29. Suhaiza Md Yusuf (verified owner)

    Walaupon kandungan 1 sachet itu sedikit tetapi mengenyangkan . Dapat bertahan hingga pukul 10 pagi

  30. Mohd Rosdi Md Nor (verified owner)

    Bagus utk diet sihat

  31. dilahsu69 (verified owner)

    Kenyang dan tak cari nasi

  32. NORAINI ZABIDIN (verified owner)

    baru cuba untuk ganti oat. rasa ok sedap mungkin cuba utk sahur nanti in shaa Allah

  33. Roslina Mamat (verified owner)

    Saya dah cuba barley flakes ni. Memang super super sedap..

  34. Noor Aniza Mohd Salleh (verified owner)

    Sedap dan mengenyangkan, dah repeat order untuk persedian bulan puasa. Tq Dr.

  35. ALINAWATI BT AB AZIZ @KAMARULZAMAN (verified owner)

    Hari tu cuba utk sahur puasa dgn barley flake.. Alhamdulillah dpt bertajan sampai berbuka. Wpun sy ada diabetes tapi tidak hypo.. in shaa Allah, sebulan puasa ni consume barley flake.

  36. ain_ainsyah (verified owner)

    Sedap… Senang utk dihidangkan.. tak manis sgt…rasa kenyang lama..

  37. NORAINI IBRAHIM (verified owner)

    Sy baru ambil barley flakes ni 2 kali pd waktu sahur & sy dapati ianya sesuai dgn perut sy yg x bleh terima makanan yg pedas waktu pg. Perut lebih selesa hg ke waktu berbuka. Rasa barley flakes ini juga sedap.

  38. Ameerul Madzali (verified owner)

    Tidak muak dan mengenyangkan. Alhamdulillah bertahan sepanjang hari dengan barley flakes untuk sahur.

  39. Ameerul Madzali (verified owner)

    Dah habis dalam simpanan, kita order lagi. Memang sesuai dinikmati masa sahur. Alhamdulillah.

  40. norlizaalinordin (verified owner)

    Mengenyangkan. Dimakan ketika sahur

  41. Wardah Ahmad (verified owner)

    Assalammu’alaikum. Ini kotak ke 3 & ke 4 sy order. Memang mengenyangkan terutamanya pada waktu sahur. Sy pula DR Pakar telah nasihatkan tak boleh minum minuman berkafin. Jadi, inilah alternatifnya!

  42. Cik Noor Baayah Abdul Jalil (verified owner)

    Sedap. Saya gantikan oat dengan Barley Flakes ni sekarang. Makan pada waktu sahur pun elok sebab terasa kenyang lebih lama.

  43. Romadiah Binti Khamis (verified owner)

    Sangat puas hati dengan barley flakes kerana tidak rasa lapar sepanjang hari. Terima kasih Dr Rizal kerana menyediakan sarapan pantas ini.

  44. Romadiah Binti Khamis (verified owner)

    Sedap, sedap, sedap

  45. Wardah Ahmad (verified owner)

    Assalammu’alaikum…

    Sejak sy didiagnos dengan “hyperthyroidism”, “fast heartbeat” & juga masalah berkaitan hati pada bulan 2/2024, sy mencuba Barley Flakes sebagai minuman sarapan sy. Ini kerana pakar kardiologi sy tak menggalakkan sy minum kafien (biasanya pagi2, sy akan minum kopi).

    Alhamdulillah, sehingga saat sy menaip ni, dah nak masuk 5 kotak sy minum. Sy rasa kenyang bila minum ni. Bulan puasa baru2 ni pon, Alhamdulillah dpt puasa dgn elok. Ni baru ja sy beli lagi 4 kotak. Sebab kadang2, 1 hari sy minum 2 sacet.

    Terima kasih Dr Rizal kerana mengeluarkan produk yg berkualiti tinggi ini.

    Alhamdulillah Thumma Alhamdulillah 🤲🏼🤲🏼🤲🏼

Add a review

Frequently bought together

BARLEY FLAKES
RM65.00RM260.00
+
RM24.10
+
RM8.25

Choose variants

×
Product Price
KHAS Untuk Anda ❤️ Tawaran Istimewa
×
Your cart
RM0.00
NI LAGI SEDAP
RM8.08
+ Add
GRANOLA BAR
RM23.61
+ Add
ZOUITINA TRAVEL KIT
RM23.75
+ Add
Scroll to Top