Khasiat Petai (Di Sebalik Bau Luar Biasa) Yang Patut Diketahui

Tuan Puan dah tengok Supersale?

Antara produk tengah PROMO hangat termasuk:

✅ OTAK 1.0

✅ OTAK 2.0

✅ RAHSIA SIHAT ALAMI

✅ 60 RESIPI SIHAT

Ketahui lah petai itu elok untuk kesihatan.

Ini bukan saya cakap

Ini sains beritahu. KKM pun dah siap cakap.

Untuk peminat petai, ini berita gembira buat anda!

Petai ni antara top feveret food saya.

Petai atau nama mat saleh bitter bean (Parkia Speciosa) atau stinky bean.

Kaya vitamin C.

Walaupun tak sesedap buah oren.

khasiat

Antara sumber terbaik untuk lawan radikal bebas.

Ramai yang asyik dok fokus dengan baunya saja.

Tapi bukan pada nutrisi.

Bau petai tidak datangkan mudarat.

Jadi, lepas ni kena lah jinak jinak makan petai ye.

Tahu tak petai kaya anti oksida polyphenol, phytosterol dan flavonoid.

Lindungi sel dari rosak & kuatkan sistem imun.

Sama macam dark chocolate.

Petai ada trytophan iaitu protein yang ditukar kepada serotonin.

Hormon gembira. Boostkan mood & relaks minda.

petai

Apabila sel sel dalam badan dilindungi.

Maka, rendahlah risiko untuk terkena tekanan darah tinggi, kanser, diabetes & arthritis.

Petai ada kalium.

Untuk kawal keseimbangan air dengan fungsi jantung.

Ada thioproline – ejen anti kanser & detoks hati.

Serta bantu mereka yang dalam proses nak berhenti merokok.

Kalau lepas makan petai.

Ada 3 tips rahsia untuk hilangkan bau petai.

  1. Minum segelas air kopi atau teh asli (tanpa gula atau madu atau susu).
  2. Berkumur dengan air garam.
  3. Kunyah sedikit beras & ludah balik.

Ia bantu rendahkan kolesterol.

Sesuai untuk penghidap diabetes. Selain untuk turun berat.

Perlahankan penyerapan glukosa.

Masuk dalam usus.

Kalau badan rasa letih. Perlu energy booster.

Amal makan petai.

Bantu gandakan lagi penghasilan sel darah merah.

Untuk sel darah putih KLIK SINI

Kalau bab brain power.

Kaya potassium untuk bagi OTAK dalam mod alert.

#DrRizal

Anda Juga Mungkin Berminat

29 Makanan Kaya Kalsium Untuk Tulang Kuat

Bagaimana Cara Kenalpasti MSG Dalam Makanan?

6 Makanan Tingkatkan Sistem Imun Segera

Pengganti Gula Putih Untuk Kesihatan

6 Tips ‘Post Raya Cleanse’ Untuk Tubuh Langsing

10 Tips Jadikan Biskut Raya Rendah Kalori!

Scroll to Top